látogatók(6424, 0)linkajánlólapszerkesztéskapcsolatlapfórum

lapok ábécében

régiók

bejelentkezés

lapstílus

apróhirdetés

autó

állat

család

egészség

étkezés

film

fórum

gazdaság

hírek

humor

időjárás

ingatlan

informatika

internet

könyv

közélet

kultúra

menetrend

munka

műsor

oktatás

pénzügyek

szabadidő

szállás

szolgáltatás

szótár

társkereső

térkép

tudomány

utazás

vásárlás

zene

PDA.linksite.hu
PDA fejlesztő PDA-lexikon PDA vásárlás PDA webáruház
PDA   rokon lapok konkurrens lapok


INGYENES
HIRDETÉS

1. számú hely


INGYENES
HIRDETÉS

3. számú hely


INGYENES
HIRDETÉS

4. számú hely
PDA fejlesztő
Honlap- és PDA-fejlesztő
 
PDA-lexikon
PDA-lexikon (zsebtelefonon elérhető lexikon)
 
PDA vásárlás
Mire figyeljünk használt PDA vásárlásakor?
 
PDA webáruház
PDA webáruház /adp-pda.hu/
PDA webáruház /betakft.hu/
PDA
PDA-lexikon (ismertető)
 
rokon lapok
Internet /linksite.hu/
 
konkurrens lapok
PDA /lap.hu/
 
a lap leírása:
PDA-lexikon

A betűszó a Personal Digital Assistent (személyes digitális asszisztens) szavak rövidítése és marokszámítógépet, vagy intelligens zsebkütyüt, internetezésre képes mobiltelefont jelent.

Az egyik fiam büszkén újságolta, hogy az általa írt PDA-lexikon havi 1800 látogatót produkált a honlapján. A PDA-lexikont ráérő idejében csinálta, nemrég s persze semmilyen bevétele, haszna nincs belőle; de - úgy tűnik - működik a dolog. Ha jól értettem, a lexikon annyiban különbözik egy szokásos honlaptól, hogy a zsebtelefonok kis képernyőire is ráférnek a PDA-lexikonban írt sorok, azaz más a tördelésük és ezért könnyű olvasni őket zsebtelefonon is.

Én azonban nem csak ostoba képet vágtam, hanem meg is kérdeztem tőle, hogy mi is az a PDA? Eszik-e, vagy isszák?

Amikor aztán elővette a zsebéből a telefonját és megmutatta rajta, mire használható, akkor kezdtem emlékezni rá. Egy ideje nyaggat már a család azért, hogy vegyek magamnak ilyesmit s ezen tároljam a telefonszámaimat, amelyek egyébként egy százlapos kötetben sem férnek el, ráadásul állandóan elveszítem, meg nehéz is benne megtalálni az egyébként benne szereplő telefonszámokat.

A manapság PDA-nak emlegett kütyü nem marokszámítógépnek indult, hanem egy normális asztali számítógép perifériájának. Az volt a célkitűzés, aminek meg kellett felelnie, hogy a legfontosabb adatokat a segítségével akkor is el lehessen érni, ha a gazdája épp eltávolodik a gépétől. Ennek megfelelően címtárat, telefonkönyvet, naptárat, jegyzetelésre alkalmas területet stb-t tartalmazott, amiket oda-vissza át lehetett tölteni a PC-re.

Idővel aztán, ahogy fejlődtek ezek a kis perifériák, egyre jobban hasonlítani kezdtek egy kézi számítógépre. Az is lehetséges, hogy ez a két eszköz egy irányba fejlődik majd. A laptopok egyre kisebbek, a PDA-k meg sokoldalúbbak lesznek, aminek eredményeképpen eltűnhet a különbség közöttük.

Ma már a PDA-k többsége alkalmas programok futtatására, dokumentumok olvasására, internet és email elérésre is. Kicsi , és mivel zsebbe tervezték, kifejezetten alkalmas a mindennapok apró információinak a tárolására és rendben tartására. Ezért rendszerint címek, telefonszámok gyors keresésére, de használható szótárként is. Lehet benne egy szakmai kézikönyv anyaga, de alkalmas az értekezleten való jegyzetelésre is.

A PDA egy infraporttal vagy egy USB kábel segítségével az asztali géphez könnyen csatlakoztatható, így az adatok szinkronizálása gördülékenyen valósul meg. Külvilág felé való kapcsolatok miatt ma már egyes gépekben Wi-Fi (nagy sebességű, rádiós hálózati csatlakozás) és Bluetooth rádió (univerzális, gépek közötti kommunikációra való, kis hatótávolságú csatlakozási lehetõség) is van. Ezek segítségével még a "kábeldzsungelt" is elkerülhetjük, és nem kell az íróasztalhoz kötve dolgoznunk, adatainkat a "levegõbõl" kaphatjuk, ezért a benne tárolt információk könnyen áttölthetők.

Mivel a PDA-felhasználók azok közé tartoznak, akiknek nem okoz az átalagosnál nagyobb gondot a vásárlás, elvileg érdemes a számukra PDA-alapú hirdetéseket is készíteni.

Talán itt van előttünk egy lehetőség, amit ki kellene használni?